top of page
Zoeken

Gewoon samen (onszelf) zijn. That's where the magic happens.Deze woorden kwamen op nadat Inge Smak en ik gisteren op de Hoorneboeg in Hilversum de tweedaagse persoonlijk leiderschapstraining 'stiltekracht in contact' voorbereidden.Wat kan dat soms toch ingewikkeld zijn; gewoon jezelf zijn, gewoon mens zijn. Zeker als je jezelf even kwijt lijkt te zijn, je niet zo ‘in je kracht’ bent, je even niet zo goed weet wie je bent en wat je wilt en kan.


Vanuit mijn eigen ervaring kan er de neiging zijn om mezelf op te blazen of me terug te trekken of onzichtbaar te maken. En alles wat ik voel of liever niet wil voelen te verdoven of afleiding te zoeken.


Omdat ik het allemaal even niet meer weet. Of ik weet het wel, maar durf er niet voor uit te komen; gewoon mezelf te zijn. Want stel nou dat gewoon jezelf zijn, niet genoeg is. En dat je van alles moet zijn, kunnen, zeggen en doen om genoeg te zijn. Stel nou dat er ineens allerlei verantwoordelijkheden komen kijken bij het jezelf zijn. En misschien nog belangrijker: wanneer ben je eigenlijk jezelf?


En dus ga ik maar door, zoekend naar de opening om mezelf te vinden....

en dan in een onbewaakt moment, ben ik er. Precies hier, nu, zoals het is. Met niets meer en niets minder dan dit.


En dan voel ik liefde stromen, voel ik een innerlijke kracht. Neem ik ruimte in. Met mijn voeten stevig op de grond, mijn hart open en mijn vleugels wijd uitgespreid. Me niet groter makend dan nodig, of kleiner. Gewoon mezelf zijn. "DIT BEN IK. "

Mijn verwondering wordt wakker, mijn vreugde, mijn stevigheid en helderheid.


Dit ben ik!


En wie ben jij?


Nu ik de vrijheid ervaar in gewoon mijzelf zijn met alles wat er is, word mijn nieuwsgierigheid gewekt naar buiten en naar jou, gewoon zoals jij bent.


Zonder mezelf te verliezen in de relatie, voel ik me met jou verbonden. Sta ik in mezelf en laat ik me aanraken door het contact. Geef ik me over aan het 'onszelf zijn' zodat ook WIJ ons steeds meer kunnen openen voor liefde en voor wat er wil gebeuren. Verbonden in vrijheid.


Met een openheid naar wat er is, ontdekken we de ruimere waarheid voorbij de verhalen van 'ik' en 'jij'. En door in gelijkwaardige verbinding met elkaar te zijn, kan er een veld ontstaan waarin ieders kracht, wijsheid en potentie tot bloei komt. 


Gewoon samen onszelf zijn. That’s where the magic happens.


-----------------------------------------------------------------------------------


Op een prachtige plek, De hoorneboeg, gaan Inge Smak en ik 21 en 22 maart 2019 met een groep mooie mensen op ontdekking naar de kracht van het gewoon onszelf zijn en van daaruit in verbinding met elkaar. Door steeds meer vrijheid in jezelf te ervaren, wordt je innerlijk leider ook steeds meer zichtbaar. En door van daaruit in gelijkwaardige verbinding met elkaar te zijn, kan er een veld ontstaan waarin ieders kracht, wijsheid en potentie tot bloei komt.


De kracht van stilte is een belangrijk aspect in onze training. Door bewust verstilling en vertraging in te brengen, zijn we beter in staat om te luisteren naar onszelf en wat we nodig hebben en naar wat de ander en wat de groep nodig heeft.


Deze stiltekracht kun je meenemen in al je relaties op werk of thuis.


Voor meer informatie en reserveren klik hier .

Comments


bottom of page